Webshop uitkomst voor veel ondernemers in de tijd van Corona

Fysieke winkels zijn gesloten, webshops draaien overuren!

Een webshop in de tijd van corona

E-commerce is dikke business. Dat is vast niets nieuws. Ook voordat we in de corona-crisis zijn beland, zagen we de laatste jaren al een enorme groei. Niet alleen het bedrag dat mensen online via een webshop uitgeven, maar ook het aantal mensen dat online shopt. De fysieke winkels moeten nu voor de tweede keer dit jaar hun deuren sluiten als gevolg van het coronavirus. Dit geeft webwinkeliers veel kansen. Heeft u het idee om een webshop te starten, maar is het idee nooit tot een uitwerking gekomen? Dat is het nu het moment om uw idee uit te werken. We leggen in deze blog uit waarom.

 

De fysieke winkels zijn dicht, webwinkels zijn altijd open

Tijdens de harde lockdown zijn de meeste fysieke winkels in Nederland gesloten. Mensen kunnen niet even naar de stad om nieuwe kleding te scoren of om een cadeautje te kopen voor de kerst. Kinderen kunnen niet naar school. Dit betekent dat veel kinderen thuis zitten, dit kan voor vele ouders een grote uitdaging zijn. Ik denk dat komende tijd erg veel artikelen bestelt gaan worden die gericht zijn op kinderen. Kinderen moeten zich immers vermaken. Zolang pakketdiensten de pakketjes gewoon blijven bezorgen, loopt alles voor een webshop gewoon door. Webshops hebben het momenteel stervensdruk.

 

Van offline naar online

 

De meeste ondernemers denken dat er grote veranderingen moeten plaatsvinden om diensten of producten online aan te bieden. Deze gedachte wil ik direct bij u wegnemen. Iedereen kan een webshop beheren. Natuurlijk moet u er tijd en energie insteken, maar dat moet u ook bij een fysieke winkel. Daarnaast maken webshops gebruik van geavanceerde software waarbij alles makkelijk te beheren is. Zo kunt u zelf makkelijk producten toevoegen, uw voorraad beheren en orders versturen. En natuurlijk nog veel meer!

 

Een webshop laten ontwikkelen

 

Natuurlijk maak ik gebruik van de situatie. Het zou mij geen ondernemer maken als ik dat niet zou doen. Maar wij van Medipio willen ondernemers graag ondersteunen bij het opzetten van een mooie webshop. Wij zijn gespecialiseerd in het bouwen van webshops in verschillende soorten en maten. We bouwen webshops voornamelijk met software als WooCommerce en Magento, maar maatwerkoplossingen zijn ook mogelijk. We begrijpen dat veel ondernemers het in deze tijd moeilijk hebben. Wij bouwen webshops voor (bijna) ieders budget.

Jordy den Boer
Jordy den Boer - Eigenaar Waar moet een succesvolle website aan voldoen? Jordy legt het u graag uit!